WALK IN FOR a beautiful skin skin skin

Search

Couperose 

Heb je last van couperose dan heb je zichtbaar gesprongen haarvaatjes. Deze zijn gelukkig onschuldig en kunnen goed behandeld worden. Heb je last van rosacea. Dan heb je niet alleen last van gesprongen of ontstoken haarvaatjes maar van een chronische huidaandoening. Couperose kan dus een voorstadium van rosacea zijn. 

 

Couperose  is een veel voorkomende onschuldige vaataandoening van de huid. Het uit zich door kleine gesprongen rode adertjes op de huid. Deze zijn niet pijnlijk. De huid kan daar wel extra warm aanvoelen. Erfelijkheid kan een oorzaak zijn, maar couperose kan ook ontstaan door grote temperatuurverschillen, zon, stress, alcohol en medicijnen. Het kan al op jonge leeftijd ontstaan en verergert meestal in de loop der jaren. Het komt het meest voor op de neus, wangen en kin, maar ook op de hals en het decolleté.

Effectieve behandeling bij couperose

Couperose behandelen we met diathermie. Bij deze techniek maken we gebruik van een apparaat dat hoogfrequente wisselstroom genereert en dat met behulp van een klein naaldje tegen het adertje wordt aangehouden. Door de warmte die heel lokaal wordt opgewekt, verschrompelt het adertje. 

De huid kan na afloop rood zijn en warm aanvoelen. Bij het verwijderen van couperose op de neusvleugels en wangen kunnen kleine korstjes ontstaan. Dat is een normaal proces. Ga er niet aan krabben en wacht tot het korstje vanzelf van het gezicht valt. Direct na de behandeling kunnen we de rode huid camoufleren met de medische minerale camouflage van Lycogel.

Rosacea

Heb je last van rode haarvaatjes en voelt je huid warm aan en heb je afwisselend een rode flush, blaasjes en zelfs ontstekingen op de huid? Dan kan het zijn dat je rosacea hebt.

Rosacea is een huidaandoening die zich kenmerkt door uiteenlopende klachten waaronder een pijnlijke rode huid, gesprongen haarvaatjes en bultjes en blaasjes.

Bij Rosacea stadium 2 en 3 ervaar je daarnaast ook ontstekingen en zwellingen die het huidbeeld verstoren, dit kan heel gevoelig of zelfs pijnlijk zijn. 

Verloop van Rosacea

Rosacea is een ontstekingsziekte van de huid die niet te genezen is en vooralsnog geen duidelijke oorzaak heeft. Rosacea kan perioden lang aanwezig zijn, maar ook weer wegtrekken. Het komt daarna wel altijd weer terug. Hormoonkuren via de huisarts verminderen rosacea tijdelijk maar pakken de oorzaak niet aan.

De oorzaken van het ontstaan van rosacea zijn:

• Erfelijk
• Omgevingsfactoren: zon, hitte, stress
• Voedingsmiddelen: alcohol, zuivel, gekruid eten en cinnamaldehyde (ingredient zit in chocolade, kaneel en citrusvruchten)

Verder is bekend dat rosacea zich rond je 30ste levensjaar zichtbaar wordt. Daarnaast zijn vrouwen en mensen met een lichte huid, haar en ogen ook vatbaarder.

Ulassa-facial-rosacea-couperose-antiaging

Effectieve behandeling bij rosacea

Een milde rosacea (stadium en 1 en 2) kan worden behandeld met specialistische producten die de bacteriegroei remmen en de roodheid en zwelling verminderen. Ernstigere vormen (stadium 3 of erger) vereisen antibiotica, zoals tetracycline. Een verwijzing van de huisarts is dan noodzakelijk. 

Rosacea kan in alle gevallen het beste professioneel worden aangepakt door een erkende huidspecialist. Bij ULLASA zijn we gespecialiseerd in rosacea en stemmen wij met onze specialistische kennis de juiste behandelingen en thuisverzorging op elkaar af. 

Je bent bij ons dus aan het juiste adres om Rosacea te laten behandelen. Onze unieke persoonlijke aanpak wordt zeer gewaardeerd. Plan nu een kennismakingsgesprek in onze agenda. Liever eerst telefonisch contact? Vul dan even ons contactformulier in.

Schrijf je in voor de ULLasa nieuwsbrief

Schrijf je in voor de ULLASA nieuwsbrief en ontvang de allerlaatste nieuwtjes over Skin Gym, beauty behandelingen en huidverzorgingsproducten in je mailbox!